Den rumensk-ortodokse kirkeBiserica Ortodoxă Română
Den rumensk-ortodokse kirke
HovedgrenDen ortodokse kirke
GrunnleggerFerdinand I, Karl I, Miron Cristea, Nifon Rusailă
LederDaniel Ciobotea
Antall medlemmerCa 19 millioner i Romania, men også i andre land
HvorRomania og Moldova
Nettstedhttp://www.patriarhia.ro/

Den rumensk-ortodokse kirke (Biserica Ortodoxă Românărumensk) er en av de autokefale i de østlig ortodokse kirker. En majoritet av rumenere (18 817 975, eller 86,8% av befolkningen, ifølge 2002-tellingen[1]) tilhører denne kirken. Det samme er tilfellet med et stort antall moldovere. Den rumensk-ortodokse kirke er den tredje største blant de ortodokse kirkene etter den russisk-ortodokse og den ukrainsk-ortodokse kirke.[2]

Medlemmer av Den rumensk-ortodokse kirke refererer gjerne til sin tro som Dreapta credință («den rette tro»). Det hender også at ortodokse troende blir omtalt som dreptcredincioși (rettroende) eller dreptmăritori creștini (rettvitnende kristne).

Referanser


  1. ^ «INSTITUTUL NATIONAL DE STATISTICA» . Arkivert fra originalen 18. august 2013. Besøkt 10. mai 2007. 
  2. ^ Per Anders Johansen (21.10.2018). «Da patriarken kom kjørende i Mercedes nr. 02, skjønte alle at det ble bråk. Nå splittes verdens eldste kristne kirke etter 1500 år.» . Aftenposten. Besøkt 21.10.2018. Kategorier: Ortodokse særkirker | Kristendom i Romania


Dato: 17.01.2021 02:57:32 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.