Den libyske ørkenDen libyske ørken er en ørken i den nordøstlige delen av Sahara i Afrika. Navnet beskriver den delen av Sahara som ligger innfor dagens nasjon Libya; den beskriver også historisk ørkenen som lå sør for oldtidens Libya, et område som lå øst for dagens stat.

Ørkenen er en av de tørreste, mest strenge og mest avsidesliggende steder i hele Sahara, som er verdens største varme ørken.[1] Den 13. september 1922 målte en meteorologisk stasjon ved Al Aziziyah i Libya den varmeste temperatur som noen gang har blitt målt på Jorden, 58°C.[2][3] Ørkenen dekker 1 100 000 km² av det østlige Libya, sørvestlige Egypt og nordvestlige Sudan. Det laveste punktet ligger 133 muh. og befinner seg i Qattara-depresjonen i Egypt.

Referanser


  1. ^ «Hot Deserts of the World» , 2002 Missouri Botanical Garden
  2. ^ O'Neal, Claire (2012): We Visit Libya , Mitchell Lane Publishers, Inc., s. 30
  3. ^ SMHI - Hva er den laveste og høyeste temperaturen i verden og hvor er de målt?

Litteratur


Eksterne lenker


Kategorier: Sahara | Ørkener i Libya


Dato: 19.01.2021 10:29:49 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.