De toskanske øyeneDe toskanske øyene (italiensk Arcipelago Toscano) er sju øyer som ligger mellom Det liguriske hav og Tyrrenhavet, vest for Toscana i Italia. Legenden sier at da Venus steg opp fra havet, mistet hun sju perler fra sitt diadem, og det er dagens øyer.

Øygruppen består av:

Hele øygruppen har status som nasjonalpark, Parco Nazionale Arcipelago Toscano.

Elba er mest kjent som stedet keiser Napoleon I ble forvist til etter slaget ved Leipzig i 1813 og sin abdikasjon i 1814. Han oppholdt seg på øya i 300 dager, og rømte så tilbake til Paris der han på nytt grep makten og fortsatte med en stor hær mot Waterloo.

Montecristo har gitt navn til Alexandre Dumas' roman Greven av Monte Cristo, men bokens beskrivelse av øya stemmer ikke med virkeligheten.

Øyenes relative nærhet til den toskanske kysten har gjort dem til populære turistmål.

Bilder


Eksterne lenker

Kategorier: Øyer i Italia | Øyer i Middelhavet


Dato: 17.01.2021 11:21:11 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.