Nordlige egeiske øyer


(Omdirigert fra De_nordegeiske_øyer)


Nordlige egeiske øyer
Βόρειο Αιγαίο

Land Hellas
StatusPeriferi
HovedstadMytilene
Areal3 836 km² (11 av 13)
Befolkning206 121 (13 av 13) (2001ref )
Bef.tetthet53,7 innb./km²
PrefekturerKhíos
Lesbos
Samos

Nordlige egeiske øyer

Nordlige egeiske øyer (egentlig Nord-Egeerhavet, gresk: Βόρειο Αιγαίο, Vório Egéo) er en av tretten periferier i Hellas og ligger nordøst i Egeerhavet. Tyrkia ligger i øst, mens det greske fastlandet ligger i vest og i nord. Sør for periferien ligger Sør-Egeerhavet.

Periferien er inndelt i prefekturene: Khíos, Lesbos og Samos Hovedstaden i periferien er MytileneLesbos. Periferien har like over 200 000 innbyggere.

Eksterne lenker


Kategorier: Hellas' periferier | Nord-Egeerhavet


Dato: 17.01.2021 02:47:15 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.