Danilo HondoDanilo Hondo
Født4. januar 1974 (47 år)
Guben
Beskjeftigelse Sykkelrytter
Nasjonalitet Tyskland

Danilo Hondo (født 4. januar 1974 i Wilhelm-Pieck-Stadt Guben, Tyskland), er en tysk, tidligere profesjonell syklist. Hondo ble proff i 1997 i det lille laget Agro-Adler Brandenburg, og gikk til Team Telekom foran 1999 sesongen. Hondo er en svært god spurter, og i Telekom tok han sine kanskje største seire på 2. og 3. etappe i Giro d'Italia 2001. Begge triumfene kom i massespurter og bidro til at han bar poengtrøyen gjennom halvparten av rittet. Dessverre for Hondo var han i Telekom i samme periode som Erik Zabel, noe som gjorde at han ofte måtte kjøre opptrekk framfor egne sjanser. Sammen med Giovanni Lombardi og Gian Matteo Fagnini utgjorde han i en periode et av de siste leddene i "Zabel-togene", som ofte preget de siste kilometrene inn mot massespurter, og han bidro på denne måten til flere av Zabels toppresultater i perioden 1999 til 2003. Som en følge av dette kom Hondos seire for det meste i mindre ritt, og han klarte heller ikke å vinne et av de mer prestisjefylte rittene etter at han forlot Telekom, selv om han var nære i 2005 da han ble nummer to i Milano-Sanremo.
Hondo har også en triumf i det tyske landeveismesterskapet fra 2002.

Innhold

Dopingsaken og følgene av denne


I 2005 avla Danilo Hondo to positive dopingprøver på stoffet carphedon under rittet Murcia rundt. Dagen før den første positive prøven hadde han imidlertid testet negativt, noe som sådde tvil om de to andre prøveresultatene var korrekte, selv om de to B-prøvene også var positive. Den mengden carphedon som ble funnet i Hondos prøve var så liten at han kan ha fått den i seg gjennom forurenset mat eller drikke. På grunn av de positive prøvene ble Hondo allikevel først suspendert og senere sparket fra Team Gerolsteiner.
Hondo fikk en utestengelse på to år, frem til 1. april 2005, men denne straffen ble senere redusert til 1 år i juni 2005. I januar 2006 ble så straffen forlenget til 2 år, etter at Hondo tapte saken i Den internasjonale voldgiftsretten for sport. Hondo gav seg ikke, og gikk til den sivile domstolen i Sveits, som i mars 2006 reduserte straffen hans midlertidig til 1 år.
I april 2006 hadde Hondo sonet ferdig, og undertegnet en kontrakt med det tyske kontinentallaget Team Lamonta. Hondo fikk en svært god sesong med flere seire og topplasseringer i mindre ritt. Han ble nummer to sammenlagt i UCI Europe Tour 2006, kun 21 poeng bak vinneren, og hadde han blitt nummer 2 og ikke 4 i hans siste ritt for sesongen, ville han ha vunnet.
Høsten 2006 signerte han for Tinkoff Credit Systems, men i januar 2007 ble dopingdommen igjen aktivert av Den internasjonale voldgiftsretten for sport, og Hondo ble utestengt frem til 1. april samme år. Senere ble det klart at Hondo også måtte sone for de månedene i 2006 han hadde deltatt i ritt, og straffen ble derfor forlenget til 1. januar 2008. Som følge av all dette ble Hondo sparket fra Tinkoff våren 2007.

Lag


Viktigste resultater


2006

2005

2004

2003

2002

2001

2000

1999

1998

1997

Eksterne lenker

Kategorier: Fødsler i 1974 | Tyske syklister | Deltakere for Tyskland under Sommer-OL 1996 | Syklister under Sommer-OL 1996 | Verdensmestere i banesykling | Dopingsaker i sykling | Personer fra Guben


Dato: 18.01.2021 12:47:06 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.