Dallas-Fort Worth internasjonale lufthavn - nowiki.org

Dallas-Fort Worth internasjonale lufthavnDallas-Fort Worth
International Airport
IATA: DFW – ICAO: KDFW
Basisdata
FlyplasstypeSivil
EierCity of Dallas
City of Fort Worth
OperatørDFW Airport Board
BetjenerDallas/Fort Worth Metroplex
BeliggenhetTexas
Åpnet1953
Høyde185 m / 607 ft
32°53′49″N 97°2′17″V
Statistikk (2010)
Passasjerer 56 906 610
Flybevegelse 652 261
Nettside
http://www.dfwairport.com/ www.dfwairport.com

Dallas-Fort Worth internasjonale lufthavn

Sjekk lokale AIP for siste oppdateringer
DFW omdirigerer hit. For byområdet, se Dallas/Fort Worth Metroplex.

Dallas-Fort Worth International Airport (IATA: DFW, ICAO: KDFW) ligger mellom byene Dallas and Fort Worth i Texas i USA.

Målt i antall flybevegelser er det den fjerd største lufthavnen i verden, og målt i passasjertall er det den fjerd største i USA og den 8 største i verden, med sine 56 906 610 passasjerer i 2010. Den har i alt syv rullebaner, hvorav de fire lengste er mer enn 4 kilometer lange, noe som gjør den unik i verden.

Dallas-Fort Worth har avganger til 129 destinasjoner innenlands i USA, og til 36 internasjonale, og det er det største og viktigste knutepunktet for American Airlines med 800 daglige avganger, og også det største knutepunktet for flyselskapet American Eagle. American Airlines står for 84 prosent av alle avgangene på Dallas/Fort Worth.

Lufthavnen kalles oftest bare ved sin IATA-flyplasskode: "DFW".

Eksterne lenker


Denne luftfartrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den .Kategorier: Flyplasser i Texas | Dallas | Fort Worth | Flyplasser åpnet i 1953 | 1953 i Texas
Kilde: Wikipedia - https://.wikipedia.org/wiki/Dallas-Fort Worth internasjonale lufthavn (Forfattere [Historie])    Tillatelse: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.


Dato: 23.08.2020 09:21:50 CEST - Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke LinkFang.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.