CulionCulion
Land Filippinene
Statuskommune
Grunnlagt1992
Postnummer5315
Retningsnummer48
Areal499,59 km²
Befolkning20 139[1] (2015)
Bef.tetthet40,31 innb./km²
Antall husholdninger4 640
Språktagalog
Høyde over havet45 meter

Culion

Culion er en av Calamianøyene vest på Filippinene. Øya rommer Culion-reservatet, et leprosarium (behandlingsanstalt for leprasyke) som ble grunnlagt i 1906. Dette leprosariet ble lenge betraktet som et av verdens ledende for behandlingen av «Hansens sykdom» (spedalskhet).

Det dyrkes ris og kokosnøtter på øya. Den største bosetningen på øya ligger ved nordøstkysten.

Culion er samtidig en av landkommunene i den filippinske øyprovinsen Palawan. Ved folketellingen i 2000 hadde kommunen 14.302 innbyggere.

Barangayer


Culion er politisk inndelt i 11 barangayer per 30. september 2019.[2]

Referanser


Eksterne lenker

Kategorier: Øyer på Filippinene | Palawan | Luzon | Byer og kommuner på Filippinene


Dato: 16.01.2021 05:40:53 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.