Citadellet (Kairo)Saladin-citadellet i Kairo (arabisk: قلعة صلاح الدينQalaʿat Salāḥ ad-Dīn) er et islamsk festningsverk fra middelalderen. Det ligger på Mokattam-høyden ovenfor byens sentrum. Denne høyden var i sin tid kjent for sine svale vinder og flotte utsikt over byen. I dag er citadell-området et verneverdig område med museer og moskeer.
Kategorier: Festninger i Afrika | Kairo | Verdensarven i Egypt | Byggverk i Egypt | Befolkede områder etablert på 900-tallet


Dato: 19.01.2021 09:49:39 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.