Cecilia LindqvistCecilia Lindqvist
Født1932
Ektefelle Sven Lindqvist
Utdannet ved Stockholms universitet
Beskjeftigelse Forfatter og fotograf
Nasjonalitet Sverige
Utmerkelser Professors navn, Kellgrenprisen (2015), Gleerups litterära pris (2006), Lotten von Kræmers pris (2006)

Cecilia Lindqvist (født Norman, kinesisk navn: Lín Xīlì 林西莉, født 1932 i Lund i Sverige) er en svensk sinolog, forfatter og fotograf.

Liv og virke


Lindqvist studerte i Beijing i 1961-62. Etter å ha vært bosatt flere år i Asia, Latin-Amerika og Kina begynte hun å undervise i kinesisk i 1971. Fra 1978 til 1981 skrev hun manus til flere TV-program på SVT om kinesisk språk og kultur. I 1989 skrev hun boka Tecknens Rike som viste Kinas kulturhistorie belyst av utviklingen av de 500 av de mest særpregede tegnene. Med denne gjorde hun et komplisert felt som kinesisk etymologi tilgjengelig i populær form. Lindqvist ble valgt til leder i Svensk/Kinesiska Föreningen i 1994.

Litteratur

Priser (utvalg)


Årstall Pris Boktittel
2006 Augustprisen Qin
Lotten von Kræmers pris
Gleerups litterære pris
1989 Augustprisen Tecknens rikeKategorier: Svenske sinologer | Svenske forfattere | Svenske fotografer | Personer fra Lund | Fødsler i 1932


Dato: 16.01.2021 11:39:53 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.