CatanduanesCatanduanes

Land Filippinene
RegionBicol
StatusProvins
Grunnlagt26. september 1945
HovedstadVirac
Postnummer4800–4810
Retningsnummer52
Areal1 492,16 km²
Befolkning260 964[1] (2015)
Bef.tetthet174,89 innb./km²
Antall husholdninger53 482

Catanduanes

Catanduanes (tidligere Catanduan) er en øygruppe i Filippinene i øst for Bicolandia-halvøya i landsdelen Luzon. Det er også en provins i regionen Bicol, og ligger øst for provinsen Camarines Sur. Provinsens hovedsete er Virac.

Catanduanes ligger utsatt til for tyfoner som suser inn for full styrke inn over Filippinene fra Stillehavet; ettersom dette er det første sted de de da kommer over land, har de særdeles sterk styrke.

Innhold

Navnet Catanduanes


Navnet Catanduanes er avledet via catanduan og catandogan fra tondo-trærne som det før var mange av på øya.

Politisk inndeling


Catanduanes har 11 "municipalities" (landkommuner).

Landkommuner (municipalities)

  • Bagamanoc
  • Baras
  • Bato
  • Caramoran
  • Gigmoto
  • Pandan

Eksterne lenker

Kategorier: Øygrupper i Asia | Catanduanes | Filippinske provinser


Dato: 16.01.2021 02:01:42 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.