Casablanca - nowiki.org

CasablancaDenne artikkelen er om byen Casablanca, for filmen se Casablanca (film)
Casablanca

Land Marokko
RegionCasablanca-Settat
TidssoneUTC+0
Areal384 kvadratkilometer[1]
Befolkning4 370 000 (2016)
Bef.tetthet11 380,21 innb./kvadratkilometer
Høyde over havet115 meter
NettsideNettside
Beliggenhet

Casablanca

Casablanca er den største byen i Marokko, med om lag 3,8 millioner innbyggere og 5 millioner i byområdet; navnet er spansk og betyr «det hvite huset», på marokkansk dar beïda. Byen ligger vest i Marokko, ved Atlanterhavet. Casablanca har landets største havn og er Marokkos økonomiske sentrum; selv om hovedstaden er Rabat. Casablanca ligger 18 kilometer fra byen Mohammedia.

Innhold

Historie


1100-tallet lå den berbiske landsbyen Anfa her, i middelalderen også kjent som et sjørøverrede.[2] Byen ble ødelagt i 1468 og 1515 av portugiserne, som sistnevnte år anla en by som de kalte Casa Branca (det hvite hus). I 1755 ble byen hardt rammet av et jordskjelv, men den ble gjenoppbygd av den marokkanske sultanen. Spanske og franske kjøpmenn begynte å slå seg ned ved Casablanca på 1800-tallet, og i 1907 ble byen okkupert av franskmennene.

Fra 1912 til 1956 tilhørte byen protektoratet Fransk Marokko.

Etter landgangen i Nord-Afrika i november 1942 inntok allierte grupper byen, og i januar 1943 var den åsted for den såkalte Casablancakonferansen mellom Winston Churchill og Franklin D. Roosevelt og deres militæra rådgivere.

Utdanning


Referanser


  1. ^ https://www.casainvest.ma/fr/casablanca-settat/provinces.
  2. ^ «Casablanca» . Nationalencyklopedin. Besøkt 24. oktober 2010. 

Eksterne lenker

Kategorier: Casablanca | Byer i Marokko
Kilde: Wikipedia - https://.wikipedia.org/wiki/Casablanca (Forfattere [Historie])    Tillatelse: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.


Dato: 26.08.2020 09:12:27 CEST - Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke LinkFang.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.