CNNCable News Network
Grunnlagt1. juni 1980
LandUSA
HovedkvarterCNN Center, Atlanta
MedierFjernsyn, radio, internett
Nettstedcnn.com

Cable News Network (CNN) er et amerikansk nyhetsselskap, mest kjent for sine verdensdekkende nyhetskanaler. Selskapet ble grunnlagt i 1980 av Ted Turner og Reese Schonfeld og er nå eid av selskapet Time Warner. Selskapet har 42 distrikskontorer samt ca. 900 reportere i forskjellige land. CNNs hovedkontor er i Atlanta, men den amerikanske versjonen sender svært mange av sine programmer fra New York og Washington, DC. Den består av flere kanaler, blant annet CNN International, som raskt ble av verdens største nyhetskanaler.

Det er CNN International som er mest kjent utenfor USA. Denne kanalen ble etablert i 1985 og ble tilgjengelig i Norge i 1989.

1991 representerte et vannskille for kanalen. Under Gulfkrigen var de det eneste vestlige nyhetselskapet som hadde reportere inne i Irak. For første gang passerte kanalen de tre store kanalene i USA. Sendingene huskes særlig for de daglige nyhetsreportasjene til Peter Arnett.[1] Deres sendinger i forbindelse med Gulfkrigen førte også til at kanalen fikk stor oppmerksomhet utenfor USA og den etablerte seg raskt som den ledende nyhetskanalen i verden.[2][3]

Innhold

Kjente programmer


Blant de mer kjente program på CNN er Larry King Live, CNN Newsroom, The Situation Room, Anderson Cooper 360° og Piers Morgan Tonight.

Kanaler


CNN har følgende nyhetskanaler:

Innholdet i programmet CNN Money.com leveres av Fortune.

I tillegg samarbeider CNN om lokale nyhetskanaler i Japan, Spania, Tyskland og Tyrkia. Mellom 1998 og 2001 samarbeidet CNN med VG om nettavisen CNN Norge.

Tidligere kanaler

Internett


CNN fikk egen hjemmeside i 1995 - CNN.com. Som en av de første store globale nyhetstjenester på internett.

Referanser


Eksterne lenker

Kategorier: CNN | TV-kanaler fra USA | WarnerMedia | 1980 i USA | Mottakere av prisen for ytringsfrihet (Four Freedoms Award)


Dato: 16.01.2021 02:31:48 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.