Calabarzon


(Omdirigert fra CALABARZON)


Calabarzon
CALABARZON

Land Filippinene
StatusRegion
Grunnlagt17. mai 2002
Adm. senterCalamba
Areal16 228,6 km²
Befolkning14 400 000 (2015)
Bef.tetthet887,32 innb./km²
Antall husholdninger3 297 110

Calabarzon

Calabarzon (også skrevet CALABARZON, betegnet Region IV-A) er en region på Filippinene som ligger sørvest på øya Luzon, sør og sydøst for Fillippinenes hovedstadsområde Metro Manila. Det er landets nest mest tettbefolkede region, med 14 414 774 innbyggere (2015) på et område på 16 228,6 km². Befolkningstettheten er på 850 innbyggere per km².

Regionen består av de fem provinsene Cavite, Laguna, Batangas, Rizal og Quezon, og navnet er et akronym av disse provinsenes navn (Cavite, Laguna, Batangas, Rizal og Quezon).

Fram til 2002 utgjorde regionen Sør-Tagalog, sammen med Mimaropa.

Kilder

Kategorier: Filippinene | Akronymer


Dato: 17.01.2021 05:59:33 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.