Budapest Liszt Ferenc internasjonale lufthavn - nowiki.org

Budapest Liszt Ferenc internasjonale lufthavnBudapest Liszt Ferenc internasjonale lufthavn
Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér
IATA: BUD – ICAO: LHBP
Basisdata
FlyplasstypeSivil - Militær
OperatørBudapest Ferihegy International Airport Operating Plc.
BetjenerBudapest, Ungarn
Åpnet1950
Høyde151 m / 495 ft
47°26′22″N 19°15′43″Ø
Rullebane(r)
Retning Lengde Banedekke
m ft
13L/31R 3 707 12 162 Asfalt/Betong
13R/31L 3 010 9 875 Asfalt/Betong
Statistikk (2007)
Passasjerer 8 597 137
Flybevegelser 126 947
Frakt (tonn) 73 033
Nettside
www.bud-airport.hu

Budapest Liszt Ferenc internasjonale lufthavn

Sjekk lokale AIP for siste oppdateringer

Budapest Liszt Ferenc internasjonale lufthavn (ungarsk: Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér eller bare Ferihegy) (IATA: BUDICAO: LHBP) er flyplassen i Budapest og den største i Ungarn.

Innhold

Terminaler og reisemål


Ferihegy lufthavn har terminalene 1, 2A og 2B og en mindre terminal for private fly. I tillegg bygges det for tiden en ny fraktterminal. Det er lett å gå i mellom terminalene 2A og 2B, men Terminal 1 ligger lenger unna og kan bare nås med buss.

30. mars 2008 gikk Ungarn inn i Schengen-samarbeidet. Alle Schengen flyvninger går fra Terminal 2A, mens alle non-Schengen går fra 2B. Terminal 1 er delt med en glassvegg mellom Schengen og non-Schengen.

Det finnes et observasjonsdekk på toppen av Terminal 2. Det koster 200 forint (ca. 6 kr) for voksene og Ft (ca. 3 kr) for barn.

Terminal 1

Den nye Terminal 1 huser alle lavprisselskapene. Terminalen ble renovert i september 2005.

Terminal 2A

Terminal 2A ble egentlig bygget for MALÉV Hungarian Airlines, men betjener i dag alle schengendestinasjoner. Terminalen sto ferdig i 1985.

Terminal 2B

Selv om den er koblet sammen med Terminal 2A, regnes Terminal 2B som en egen terminal. Den ble åpnet i 1997 og betjener alle internasjonale flygninger som ikke går fra Terminal 2A.

Frakt

Historie


Det tidligere flyselskapet Malév Hungarian Airlines hadde base på denne flyplassen.

Eksterne lenker

Kategorier: Flyplasser i Ungarn | Budapest | Franz Liszt | Flyplasser åpnet i 1943 | 1940-årene i Ungarn
Kilde: Wikipedia - https://.wikipedia.org/wiki/Budapest Liszt Ferenc internasjonale lufthavn (Forfattere [Historie])    Tillatelse: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.


Dato: 26.08.2020 08:41:43 CEST - Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke LinkFang.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.