Brussels Airlines - nowiki.org

Brussels AirlinesBrussels Airlines
IATA: SN – ICAO: DAT
KallesignalBEELINE
Grunnlagt2006
HovedflyplasserBrussel lufthavn
BonusprogramPrivilege
AllianseStar Alliance
Antall fly49
Destinasjoner67
HovedkontorDiegem, Machelen (Brussel), Belgia
NøkkelpersonerPhilippe Vander Putten (CEO); Etienne Davignon, Chairman
Nettsidewww.brusselsairlines.com

Brussels Airlines er Belgias flaggbærende flyselskap, og har base på Brussel lufthavn. Selskapet er medlem av IATA, Star Alliance og Association of European Airlines. (AEA)

Brussels Airlines opererer også flygninger i Norge, med ruter fra Oslo lufthavn, Gardermoen til Brussel lufthavn.

Innhold

Historie


Brussels Airlines ble til gjennom fusjonen mellom SN Brussels Airlines (SNBA) og Virgin Express. Den 12. april 2005 signerte SN Airholding, selskapet bak SNBA, en avtale med Richard Branson som ga selskapet kontroll over Virgin Express. 31. mars 2006 kunngjorde SNBA og Virgin Express at de fusjonerer og blir til ett selskap. 7. november 2006 kunngjorde de det nye navnet, Brussels Airlines, på en pressekonferanse på Brussel lufthavn. Brussels Airlines startet sine flyvninger 25. mars 2007.

I løpet av 2008 og 2009 ble selskapet kjøpt opp av Lufthansa, Brussels Airlines har derved også sluttet seg til samarbeidet i Star Alliance.

Flåte


Type Antall Ordre
Airbus A319-100
17
2
Airbus A320-200 6 1
Airbus A330-300
5
0
Avro RJ100
12
0
Bombardier Dash 8 Q400 3 0
Total 46 3

Destinasjoner


Se full liste: Brussels Airlines destinasjoner

Brussels Airlines har et rutenett som dekker de fleste større byer i Europa. Selskapet har også et utstrakt rutenett til mange destinasjoner i Afrika.

Eksterne lenker


Kategorier: Belgiske flyselskaper | Flyselskaper etablert i 2006 | Star Alliance
Kilde: Wikipedia - https://.wikipedia.org/wiki/Brussels Airlines (Forfattere [Historie])    Tillatelse: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.


Dato: 23.08.2020 08:47:50 CEST - Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke LinkFang.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.