Brussel lufthavn - nowiki.org

Brussel lufthavnBrussel lufthavn
Luchthaven Zaventem
Aéroport de Zaventem
IATA: BRU – ICAO: EBBR
Basisdata
FlyplasstypeSivil - Militær
EierThe Brussels Airport Company
OperatørThe Brussels Airport Company
BetjenerBrussel, Belgia
Høyde58 m / 190 ft
50°54′5″N 4°29′4″Ø
Rullebane(r)
Retning Lengde Banedekke
m ft
02/20 2 987 9 800 Asfalt
07R/25L 3 211 10 535 Asfalt
07L/25R 3 638 11 936 Asfalt
Statistikk (2011)
Passasjerer 18 716 034
Flybevegelser 233 758
Frakt (tonn) 475 124
Nettside
www.brusselsairport.be

Brussel lufthavn

Sjekk lokale AIP for siste oppdateringer

Brussel lufthavn (IATA: BRU, ICAO: EBBR) (på nederlandsk: Luchthaven Zaventem eller på fransk: Aéroport de Zaventem), også Zaventem Airport eller Brussels (Zaventem) International Airport, var tidligere kjent som «Brussel Nationaal/Bruxelles-National» (Brussels National) er en internasjonal flyplass i Zaventem i Flandern, ved Brussel i Belgia. Flyplassen er hub for både Brussels Airlines og European Air Transport.

Innhold

Historie


Under første verdenskrig begynte den tyske okkupasjonsmakt å anlegge et strekk for fly; det var gunstig beliggende nær Brussels og nær ved landeveien til Haacht, på flat mark. Etter krigen overtok det belgiske flyvåpen.

Mot sluten av 1930-årene kjøpte det belfiske forsvarsministerium land i Melsbroek (nå i kommunen Steenokkerzeel) for å anlegge en ny flyplass. Kort etter utbrøt annen verdenskrig, og under okkupasjonen etablerte tyskerne en flyplass i Melsbroek i 1940. I sluttfasen av annen verdenskrig, etter at frontene endret seg, ble den kalt Airfield B.58 og benyttet av Royal Airforce, senere også av andre, i krigsoperasjonene mot Tyskland. Etter krigen ble det bestemt å bygge ut området til nasjonal hovedflyplass. Den ble innviet i 1948. Den gamle flyplassen i Haren lå ikke godt til.

I 1955 ble en toglinje som knyttet sammen Brussel og lufthavnen innviet. I 2005 fulgte innvielsen av en jernbanestrekning til Leuven og Liège. I 2010 tilkom en forbindelse til Antwerpen.

Nye flyplassbygginger ble bygd i 1958 innen kommunegrensene til Zaventem. De eldre bygningene lå på den andre side av flystripene i bydelen Melsbroek. De ble overtatt av flyvåpenet. Nåværende terminal A ble bygd i 2002.

Terrorangrepene i 2016

Den 22. mars 2016 ble lufthavnen rammet av terrorangrep[1][2].

Ruter


Pier A

Pier B

Frakt

Referanser


Eksterne lenker

Kategorier: Flyplasser i Belgia | Hovedflyplasser | Brussel
Kilde: Wikipedia - https://.wikipedia.org/wiki/Brussel lufthavn (Forfattere [Historie])    Tillatelse: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.


Dato: 23.08.2020 08:46:42 CEST - Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke LinkFang.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.