Bruce Babbitt


(Omdirigert fra Bruce_Edward_Babbitt)


Bruce Babbitt
Født27. juni 1938[1][2][3] (82 år)
Flagstaff
Ektefelle Harriet C. Babbitt
Utdannet ved University of Notre Dame, Harvard Law School, Universitetet i Newcastle
Beskjeftigelse Jurist, politiker[4]
Parti Det demokratiske parti, Det republikanske parti
Nasjonalitet USA
Utmerkelser Marshall Scholarship

Bruce Edward Babbitt (født 27. juni 1938 i Los Angeles i California) er en amerikansk politiker (demokrat). Han var den 20. guvernøren i delstaten Arizona 1978–1987. Babbitt tjenestegjorde som USAs innenriksminister under president Bill Clinton 1993–2001.

Babbitt avlae sin grunneksamen ved University of Notre Dame. Han fikk et Marshallstipendium for å studere ved Newcastle University i England. Han avla i 1965 sin juristeksamen ved Harvard Law School. Han giftet seg i 1968 med Harriet «Hattie» Coons. Paret fikk to sønner.

Babbitt var delstatens justisminister i Arizona og tiltrådte som guvernør i 1978 etter at Wesley Bolin døde i embedet. Normalt skulle Arizona Secretary of State Rose Perica Mofford ha tiltrådt men hun var blitt utnevnt av Bolin og ikke folkevalgt til sitt embede. I en senere situasjon i 1988 fikk Mofford tiltre som guvernør da hun vel var blitt valgt til embede og Evan Mecham, Babbitts etterfølger som guvernør, ble avsatt. Delstatens justisminister (Attorney General) er den tredje i suksesjonsrekken i de delstater som har viseguvernør, men Arizona har ingen slik.[5]

Babbitt ble valgt til to fulle mandatperioder som guvernør i Arizona. Han kandiderte deretter i demokraternes primærvalg forut for presidentvalget i USA i 1988. Han hoppet av etter dårlige resultater i Iowa og New Hampshire.

Som innenriksminister ble han utsatt for en undersøkelse i samband med at han hadde nektet å gi en kasinotillatelse til indianere i Wisconsin. Beslutningen og Babbitts utsagn for USAs kongress ble mistenkt å ha blitt påvirket av politiske donasjoner i en affære som ble kalt Wampumgate. I sluttrapporten ble Babbitt funnet uskyldig.[6]

Babbitt sitter i det amerikanske WWFs styre. Han er katolikk. Han har kritisert bruken av landområder i USA i boken Cities in the Wilderness: A New Vision of Land Use in America som utkom i 2005.

Referanser


  1. ^ GeneaStar, GeneaStar person ID babbittb
  2. ^ Munzinger-Archiv, Munzinger IBA 00000020581 , besøkt 9. oktober 2017
  3. ^ Social Networks and Archival Context, SNAC Ark-ID w6fn1j80 , besøkt 9. oktober 2017
  4. ^ Union List of Artist Names, ULAN 500341173 , utgitt 30. august 2011, besøkt 14. mai 2019
  5. ^ http://www.tucsoncitizen.com/ss/local/70874.php
  6. ^ http://www.washingtonpost.com/wp-srv/politics/special/campfin/stories/babbitt101499.htm

Eksterne lenker

Kategorier: Fødsler i 1938 | Guvernører i Arizona | USAs innenriksministre | Personer fra Los Angeles | Alumni fra Harvard Law | Bill Clintons regjering


Dato: 19.01.2021 10:13:57 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.