BrjanskBrjansk (russisk: Брянск) er en by i vestre Russland med 419 967 innbyggere (1. januar 2006). Byen er fra 1944 administrativt sentrum i Brjansk oblast og ligger ved elven Desna cirka 450 kilometer sydvest for Moskva. Byen ble grunnlagt i 985. Fjodor Tjuttsjev ble født i Ovstug nær Brjansk 5. desember 1803, men vokste opp i Moskva.

I dag er Brjansk en industriby som blant annet produserer jernbaneutstyr. Den har to universiteter, tre teatre og et teknisk akademi. Byen har tradisjoner som sted for tungindustri, allerede fra 1783 begynte man våpenproduksjon i Brjansk. Under andre verdenskrig ble byen tatt av tyskerne, som ødela mange av fabrikkene. I perioden mellom 6. oktober 1941 og 17. september 1943 kjempet så mange som 60 000 sovjetiske partisaner for å vinne byen tilbake.

Eksterne lenker


Kategorier: Byer i Brjansk oblast | Befolkede områder etablert på 900-tallet | Etableringer i 985


Dato: 15.01.2021 09:23:13 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.