BračBrač
Geografi
PlasseringAdriaterhavet
Areal394,57 km²[1]
Høyeste punktVidova gora (780 moh.[1])
Administrasjon
Kroatia
FylkeSplit-Dalmatia
Største bosetningSupetar
Demografi
Befolkning14 031 (2001[1])
Befolkningstetthet35,56/km²
Beliggenhet
Brač (Kroatia)

Brač (latin: Bratzis, italiensk: Brazza) er en øy i Adriaterhavet som tilhører Kroatia. Øya er en av de største i Adriaterhavet og har et areal på 394,57 km². Øyas høyeste fjell er Vidova Gora på 780 meter, det høyeste fjellet på Adriaterhavets øyer. Øya har 14 000 innbyggere (2001). Byen Supetar er den største bosetningen, med 3 500 innbyggere.

Et kjent turistmål på øya er stranda Zlatni Rat som ligger på sørkysten ved byen Bol.

Referanser


  1. ^ a b c «GEOGRAFSKI I METEOROLOŠKI PODACI» (PDF). Kroatias statistiske byrå. Besøkt 13. april 2019. 

Eksterne lenker


Denne Kroatiarelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den .Kategorier: Øyer i Kroatia | Split-Dalmatia fylke


Dato: 17.01.2021 12:40:43 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.