Boughera El OuafiBoughera El Ouafi
Født15. oktober 1898[1]
Ouled Djellal
Død18. oktober 1959 (61 år)
Saint-Denis
Gravlagt Islamic cemetery of Bobigny
Beskjeftigelse Maratonløper, langdistanseløper, friidrettsutøver
Nasjonalitet Frankrike

Boughera El Ouafi (født 15. oktober 1898 i Sétif, død 18. oktober 1959) var en algerisk friidrettsutøver. I 1928 vant han maratonløpet under OL 1928 i Amsterdam, der han representerte Frankrike.

El Ouafi ble født i Algerie, og sluttet seg til det franske militærregimentet, som sikret det franske herredømmet i Algerie. En av El Ouafis overordnede offiserer kjente til løpertalentet, og sendte til ham en militærkonkurranse i Frankrike. El Ouafi gjorde en god innsats, og man gav ham lov til å forsøke å kvalifisere seg til OL 1924 i Paris.

Boughera El-Ouafi kvalifiserte seg til OL, og debuterte i OL-sammenheng med en 7.-plass på maratondistansen. Det gode resultatet gjorde det mulig for ham å få bedre anledning til å forberede seg til OL 1928 i Amsterdam. I Amsterdam lå han lenge bak ledergruppen, først fem kilometer før mål løp han forbi konkurrentene og passerte mållinjen først, 26 sekunder foran sølvvinneren Manuel Plaza fra Chile.

Referanser


  1. ^ Encyclopædia Universalis, oppført som EL OUAFI BOUGHERA, Encyclopædia Universalis-ID boughera-el-ouafi , besøkt 9. oktober 2017

Eksterne lenker

Kategorier: Fødsler i 1898 | Dødsfall i 1959 | Algeriske langdistanseløpere | Olympiske mestere for Frankrike | Personer fra provinsen Sétif | Medaljevinnere under Sommer-OL 1928


Dato: 18.01.2021 12:23:13 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.