Bmi British Midland - nowiki.org

Bmi British Midlandbmi British Midland
IATA: BD – ICAO: BMA
KallesignalMIDLAND
Grunnlagt1949 (som Derby Aviation Limited; slått konkurs oktober 2012)
HovedflyplasserManchester Airport
London Heathrow Airport
BonusprogramDiamond Club Lounge
LoungeDiamond Club Lounge
Antall fly45 (7 ordrer)
Destinasjoner38
HovedkontorCastle Donington, England, Storbritannia
NøkkelpersonerNigel Turner (adm dir),
Sir Michael Bishop (styreformann)
Nettsidehttp://www.flybmi.com

bmi British Midland, også kjent som British Midland, var et britisk flyselskap. Selskapet var det nest største flyselskapet i Storbritannia, etter British Airways. Det fløy til destinasjoner i Europa, USA og India. Selskapet ble grunnlagt i 1938. SAS hadde inntil 2009 20% eierandel i bmi.[1]

Selskapet hadde daglige flygninger fra Heathrow til Stavanger og Bergen.

Det tyske flyselskapet Lufthansa som eide bmi, undertegnet avtale om å selge sitt tapsbringende datterselskap til International Airlines Group den 20. april 2012. Det sistnevnte er moderselskapet til British Airways, og fra oktober 2012 var alle fly i bmis flåte malt i British Airways farger.

Rutesamarbeid


bmi hadde avtaler om code-sharing med følgende selskaper (feb 2007)[2]:

Referanser


  1. ^ SAS ut av British Midland VG 1. oktober 2009
  2. ^ bmi Key Facts Arkivert 7. juni 2007 hos Wayback Machine. Accessed on 29-Mar-2007

Eksterne lenker


Denne artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.Kategorier: SAS Group | Tidligere britiske flyselskaper | Flyselskaper etablert i 1949 | Star Alliance | Flyselskaper nedlagt i 2012


Dato: 26.08.2020 08:34:46 CEST

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Tillatelse: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.