BlodpengerBlodpenger er en betaling for mord eller annen blodig eller skjendig handling, og var betegnelsen på den bot en drapsmann etter gammel rett måtte betale den dreptes slektninger for å avverge en blodhevn. De tretti sølvpenger Judas fikk for å forråde Jesus betegnes i Matteusevangeliet (Matt 27,6 ) som «blodpenger».[1]

Se også


Referanser


  1. ^ Blodpenger. (2009, 14. februar). I Store norske leksikon. Hentet 17. februar 2017 fra https://snl.no/blodpenger.Kategorier: Rettsmidler | Drap | Straff | Matteusevangeliet


Dato: 18.01.2021 12:18:34 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.