Bjørn Are DavidsenBjørn Are Davidsen
Født8. desember 1958 (62 år)
Beskjeftigelse Skribent
Nasjonalitet Norge

Bjørn Are Davidsen (født 8. desember 1958 i Sandnes) er en norsk skribent og forfatter. Han er rådgiver i Tankesmien Skaperkraft. Han jobber også som redaktør for nettstedet Fagsjekk.no. Davidsen vokste opp på Nordstrand i Oslo. Fra 1977 til 1982 studerte han på NTH i Trondheim. Etter utdannelse og militærtjeneste jobbet han i Telenor fra 1984 til 2018 med fokus på innovasjon.[1]

Han er sivilingeniør fra NTH (1982) med tilleggsstudier i pedagogikk (Universitetet i Trondheim, 1983) og sosialantropologi (Universitetet i Trondheim, 1984).

Davidsen har i mange år holdt foredrag om tro og vitenskap, historiske myter, religionsfilosofi, fantastisk litteratur og falsk vitenskap i spekteret kultarkeologi[2], kryptozoologi og konspirasjonsteorier.

Bjørn Are Davidsen har skrevet flere bøker og artikler om myter og vandrehistorier om vitenskapshistorien og den europeiske middelalderen. Davidsen har også skrevet artikler om populærkultur, med temaer som Science Fiction, Fantasy, progrock, tegneserier og TV-serier.

Bibliografi


Referanser


  1. ^ Programbok for Oslo Science Fiction Festival 2009.
  2. ^ Didrik Søderlind (24. april 2003). «Aliens fra Atlantis og æser fra Asia» . Forskning.no. Arkivert fra originalen 29. november 2020. Besøkt 29. november 2020. Kategorier: Fødsler i 1958 | Norske forfattere | Norske sivilingeniører | Personer fra Sandnes kommune | Personer fra Oslo


Dato: 15.01.2021 09:23:00 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.