Birmingham Airport - nowiki.org

Birmingham AirportBirmingham lufthavn
Birmingham Airport
IATA: BHX – ICAO: EGBB
Basisdata
FlyplasstypeSivil
EierBirmingham Airport Ltd.
OperatørBirmingham Airport Ltd.
BetjenerBirmingham, Storbritannia
Høyde100 m / 327 ft
Rullebane(r)
Retning Lengde Banedekke
m ft
15/33 2 605 8 546 Asfalt
06/24 1 315 4 314 Asfalt
Statistikk (2006)
Passasjerer 9 147 384
Flybevegelser 119 490
Nettside
www.bhx.co.uk/

Birmingham internasjonale lufthavn

Sjekk lokale AIP for siste oppdateringer

Birmingham Airport (IATA: BHX, ICAO: EGBB) er en lufthavn som ligger på grensen mellom Birmingham og Solihull i England.

Den er Storbritannias femte travleste lufthavn, med ni millioner passasjerer i året pr. 2005. Det er avganger innenriks, til kontinentet, India, Midtøsten og Nord-Amerika.

Lufthavnen ligger ved motorveien M42 og hovedveien A45. Den er også en egen jernbanestasjon, Birmingham International stasjon, på linjen mellom Birmingham og London.

Historie


Den første flyplassen på stedet ble åpnet 8. juli 1939, og ble drevet av Birminghams byråd. Under andre verdenskrig ble den tatt over av Air Ministry, og ble brukt av Royal Air Force. I juli 1946 ble den levert tilbake til sivil bruk, men var fortsatt under regjeringens kontroll.

I en periode etter krigen ble flyplassen brukt til luftstevner og konkurranser. I 1960 tok Birminghams myndigheter igjen over, og i 1974 ble den overdratt til grevskapsrådet i West Midlands. Den ble gradvis ekspandert til en moderne lufthavn. I 1984 ble en ny terminal med kapasitet på tre millioner passasjerer i året åpnet. Nok en terminal ble åpnet 26. juli 1991. Denne terminalen, kalt Eurohub, var angivelig den første i verden som kombinerte innenriks- og utenrikspassasjerer. Den opprinnelige terminalen fra 1939, i art deco-stil, og det første kontrolltårnet, er bevart vest for hovedrullebanen.

Lufthavnen ble privatisert i 1983; lokale myndigheter eide allikevel 49 % av aksjene i selskapet. Den 1. april 1987 ble den overført til Birmingham International Airport Ltd., et offentlig selskap som eies av de syv distriktsrådene i West Midlands.

Ruter og selskaper


Eksterne lenker

Kategorier: Flyplasser i England | Birmingham | Byggverk i Birmingham
Kilde: Wikipedia - https://.wikipedia.org/wiki/Birmingham Airport (Forfattere [Historie])    Tillatelse: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.


Dato: 26.08.2020 08:24:24 CEST - Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke LinkFang.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.