Biman Bangladesh Airlines - nowiki.org

Biman Bangladesh AirlinesBiman Bangladesh Airlines er det nasjonale flyselskap i Bangladesh. Det ble opprettet i 1972, kun få måneder etter at landet ble selvstendig som følge av løsrivelsen fra Pakistan.

Selskapet startet med en enkel Douglas DC-3 og rute til Chittagong, Jessore og Sylhet. Frem til 1996 hadde Biman en eksklusiv rett til å betjene innenlandsmarkedet, hvor det stort sett ble benyttet Fokker F27 Friendship.

Selskapets internasjonale flyvninger startet med en rute til Kolkata i India og etterhvert utvidet med flyvninger til land i Persiabukta og London. På det meste hadde Biman 28 internasjonale destinasjoner, som omfattet både Tokyo og New York.

Med unntak av Douglas DC-10, som ble kjøpt fra Douglas Aircraft Corporation, har Biman benyttet seg av materiell leiet eller kjøpt brukt fra andre selskaper.

Eksterne lenker


Denne luftfartrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den .Kategorier: Bangladeshiske flyselskaper | Flyselskaper etablert i 1972
Kilde: Wikipedia - https://.wikipedia.org/wiki/Biman Bangladesh Airlines (Forfattere [Historie])    Tillatelse: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.


Dato: 26.08.2020 07:58:12 CEST - Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke LinkFang.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.