Bicol RegionBicolregionen (Bicol, Bicol Region, region V) er en region i Filippinene, på Bicolhalvøya lengst nede sørøst på Luzon. Regionen hadde 5 289 500 innbyggere i 2006 og et areal på 17 632,5 km².

Regionen består av seks provinser: Albay, Camarines Norte, Camarines Sur, Catanduanes, Masbate og Sorsogon. Legazpi City er regionens administrative hovedstad. Innbyggerne taler for det meste bicolano, men også masbatenyo, filippinsk og engelsk.

Regionen er inndelt i sammenlagt 107 kommuner og 7 byer. De største og viktigste byene er Legazpi City og Naga.

Eksterne lenker

Kategorier: Filippinenes regioner | Luzon


Dato: 18.01.2021 09:03:41 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.