BhaskaraBhaskara
Født1114[1]
Bijapur
Død1185[1]
Ujjain
Beskjeftigelse Matematiker, astronom, astrolog

Bhaskara (født 1114, død 1185) var en indisk matematiker og astronom. Han representerer på mange måter det ypperste av matematisk og astronomisk kunnskap på 1100-tallet.

Han leverte viktige resultater innen aritmetikk, algebra og trigonometri, og han regnes som en av forløperne til den moderne matematiske analysen.

Referanser


  1. ^ a b MacTutor History of Mathematics archive, besøkt 22. august 2017

Eksterne lenker


Denne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den . (Se stilmanual)
Denne matematikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den . (Se stilmanual)Kategorier: Fødsler i 1114 | Dødsfall i 1185 | Personer fra Belgaum Division | Indiske matematikere


Dato: 15.01.2021 08:43:58 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.