BetlehemBetlehem
بيت لحم
RegionVestbredden
GuvernementBetlehem
StatusUnder administrasjon av
 Den palestinske selvstyremyndigheten
TidssoneUTC+2:00, UTC+03:00
Retningsnummer2
Areal10,611 km²
Befolkning30 200 (2014[1])
Bef.tetthet2 846,1 innb./km²
Høyde over havet775 meter
NettsideNettside
Posisjonskart
Betlehem (Palestina)

Betlehem

Betlehem (arabisk: بيت لحم, Bayta Laḥm, som betyr «kjøtthuset»; hebraisk: בית לחם, Beit Leḥem, som betyr «brødhuset») er en palestinsk by på den okkuperte Vestbredden. Kontrollen over byen ble overlatt til de palestinske selvstyremyndighetene av Israel i 1995 som følge av Osloavtalen.

Betlehem ligger 10 km sør for Jerusalem.

Byen er viktig innen kristendommen siden den ifølge Bibelen er både Jesu og kong Davids fødested. Betlehem har en minoritet av kristne palestinere.

Innhold

Relasjoner


Betlehem har en vennskapsby-avtale med Sarpsborg undertegnet i 1997. De to byene utveksler stadig studenter og gjennomfører offisielle og uoffisielle besøk til hverandre. Det har vært utveksling og prosjekter innen sport, musikk, kirke, skole, husflid, folklore, mattradisjoner, filateli, glassblåsing, litteratur, turisme m.m.

Borgermester


Etter loven skal Betlehems borgermester og viseborgermester være kristen. Her er liste over borgermestere:

Referanser


  1. ^ Palestinian Territories Citypopulation.de
  2. ^ «Bethlehem municipal council approves newly elected mayor» . Maan News Agency (engelsk). 23. mai 2017. Besøkt 31. mai 2018. 

Eksterne lenker


Denne asiarelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den .Kategorier: Byer på Vestbredden | Katolske valfartsmål | Betlehem | Matteusevangeliet | Jul


Dato: 16.01.2021 05:14:34 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.