Berlin–Tegel internasjonale lufthavn - nowiki.org

Berlin–Tegel internasjonale lufthavnBerlin–Tegel internasjonale lufthavn
IATA: TXL – ICAO: EDDT
Basisdata
FlyplasstypeSivil
BetjenerBerlin
PlasseringTegel
BeliggenhetReinickendorf
Åpnet1948
52°33′35″N 13°17′16″Ø
Statistikk (2011)
Passasjerer 16 919 820
Flybevegelse 164 177
Nettside
http://www.berlin-airport.de/PubEnglish/PubTegel/index.html

Tegel internasjonale lufthavn

Sjekk lokale AIP for siste oppdateringer

Berlin–Tegel internasjonale lufthavn (Flughafen Berlin-Tegel) er en av to lufthavner i Berlin. Den ligger i den nordlige bydelen Reinickendorf. I 2015 hadde lufthavnen en trafikk på 21 millioner passasjerer.

Lufthavnen ble bygget av franske hæringeniører på 48 dager under Berlinblokaden i 1948 for å transportere forsyninger til den beleirede byen. Da flyplassen var ny hadde den en rullebane på 2,4 km, den lengste i Europa. Flyplassen ble modernisert på 1970-tallet, og begynte å erstatte Tempelhof lufthavn som Vest-Berlins viktigste lufthavn. Tempelhof var omgitt av moderne bybebyggelse, og rullebanene var for korte til moderne jumbojeter.

Det var planlagt å legge ned lufthavnen 2. juni 2012 i forbindelse med at alle sivile lufthavner ved Berlin skal slås sammen til Berlin Brandenburg lufthavn. Denne var planlagt åpnet dagen etter. Imidlertid er åpningen av den nye flyplassen utsatt.

Ruter og selskaper


Følgende flyselskaper benytter Berlin-Tegel lufthavn:

Eksterne lenker

Kategorier: Flyplasser i Tyskland | Transportbyggverk i Berlin | Reinickendorf | Flyplasser åpnet i 1948
Kilde: Wikipedia - https://.wikipedia.org/wiki/Berlin–Tegel internasjonale lufthavn (Forfattere [Historie])    Tillatelse: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.


Dato: 24.08.2020 10:09:50 CEST - Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke LinkFang.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.