Beijing internasjonale lufthavn - nowiki.org

Beijing internasjonale lufthavnBeijing internasjonale lufthavn
北京首都国际机场
Běijīng Shǒudū Guójì Jīchǎng
IATA: PEK – ICAO: ZBAA
Basisdata
FlyplasstypeSivil
OperatørKinesiske luftfartsmyndigheter
BetjenerBeijing, Folkerepublikken Kina
Åpnetmars 1958
Høyde35 m / 116 ft
Rullebane(r)
Retning Lengde Banedekke
m ft
18L/36R 3 800 12 468 Asfalt
18R/36L 3 200 10 499 Asfalt
01/19 3 800 12 468 Asfalt
Statistikk (2013)
Passasjerer 83 729 359
Flybevegelser 557 167
Frakt (tonn) 1 787 027
Nettside
www.bcia.com.cn

Beijing internasjonale lufthavn

Sjekk lokale AIP for siste oppdateringer

Beijing internasjonale lufthavn (kinesisk: 北京首都国际机场, Beijing Shoudu Guoji Jichang, egentlig «Beijing hovedstad internasjonal lufthavn», Beijing Capital International Airport) (IATA: PEKICAO: ZBAA) er en av Kinas viktigste lufthavner. Den er 20 kilometer nordøst for byens sentrum, omgitt av bydistriktet Shunyi, skjønt selve subdistriktet som omfatter flyplassområdet er en eksklave underlagt bydistriktet Chaoyang.

Flyplassen er ikke bare Kinas, men også Asias, travleste (2008). Den passerte Tokyo internasjonale lufthavn (Haneda) i 2006. Store utbygginger har økt kapasiteten både for flybevegelser, flyoppstilling, passasjerhåndtering og cargotrafikk slik at grensene for flyplassens yteevne er sterkt øket.

Det er både nasjonale og internasjonale avganger fra flyplassen slik at flyplassbytte i regelen er unødvendig. I pass-, visum- og tollsammenheng behandles flyvninger til Hongkong, Macao eller Taiwan likt med internasjonale flyvninger, slik som praksis er i hele Fastlands-Kina.

Innhold

Alment


Flyplassen har tre passasjerterminaler. Den eldste (Terminal 1) benyttes utelukkende for innenriksflyvninger. Terminal 2 har både nasjonale og internasjonale flyvninger. Forut for Olympiaden i Beijing 2008 er den nye Terminal 3 tatt i bruk, samtidig som lufthavnens tredje rullebane ble tatt i bruk. Man har dermed klart å øke lufthavnens kapasitet fra 35 til 60 millioner passasjerer pr år. Terminal 3 er verdens største flyterminalbygg (2008).

Passasjertall


Flyselskaper og destinasjoner


Terminal 1 (innenriks)

Terminal 2

Internasjonal

Terminal 3

Terminal 3 ble ferdig 23. november 2007 og innviet 29. februar 2008. Til å begynne med var det seks kinesiske og utenlandske flyselskaper som benyttet terminalen, som også kan betjene Airbus Superjumbo A380. Andre selskaper tilkom frem til slutten av mars, og nye ruter kom frem til åpningen av de olympiske leker dem 8. august 2008. Terminal 3 har en rekke avdelinger, blant annet en som kun skal betjene chartertrafikk.

Blant de selskaper som er flyttet til Terminal 3 er Air China, Shanghai Airlines og flyselskapene i Star Alliance og Oneworld samarbeidet.

Terminal 3 dekker et areal som tilsvarer 170 fotballbaner. Den har nå 137 taxeveier og 314 oppstillingsplasser for fly. Bagasjetransportbåndene har en samlet lengde på 68 kilometer. Terminal 3 har over 300 check-in-skranker.

Terminal 3C (Innenrikshallen)

Terminal 3D (OL-Hall)

Denne ble brukt for charter-flyvninger under Beijing-OL og brukes siden til internasjonale flyvninger.

Terminal 3E (International Hall)

Referanser


Eksterne lenker

Kategorier: Flyplasser i Kina | Subdistrikter i Beijing | Byggverk i Beijing | Chaoyang
Kilde: Wikipedia - https://.wikipedia.org/wiki/Beijing internasjonale lufthavn (Forfattere [Historie])    Tillatelse: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.


Dato: 26.08.2020 08:40:28 CEST - Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke LinkFang.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.