BarnabasBarnabas (gresk: ΒαρναβᾶςBarnabâs) var en fremtredende tidlig kristen. Han var en kypriotisk levitt og ble tildelt navnet Barnabas i urmenigheten i Jerusalem (hans opprinnelige navn var Josef). Han gikk god for Paulus i menigheten i Jerusalem etter å ha blitt overbevist om at Jesus hadde snakket til Paulus. (Apg 9,27). Det hersket stor tvil til Paulus i menigheten ettersom han tidligere hadde forfulgt kristne. Barnabas ble senere med på Paulus' første misjonsreise og ble ifølge folketroen steinet til døde i 61 for sin kristne tro.

Barnabas apostel (også kalt Barnabas ap eller Barnabas, apostel og martyr) er en merkedag som ble feiret 11. juni eller 11. april til minne om Barnabas.

Litteratur

Kategorier: Bibelske personer | Dødsfall i 61 | Personer etter føde- eller oppvekststed i Kypros | Merkedager | De sytti disipler | Apostlenes gjerninger


Dato: 23.01.2021 11:29:12 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.