Bari - nowiki.org

BariBari

Land Italia
Region Puglia
Provins Provinsen Bari (–2014), Storbyområdet Bari (2015–)
StatusKommune
Innbyggernavnbaresi
Tilstøtende kommunerAdelfia, Bitonto, Bitritto, Capurso, Giovinazzo, Modugno, Mola di Bari, Noicattaro, Triggiano, Valenzano
Areal116,20 km²
Befolkning320 676 (2008)
Bef.tetthet2 759,69 innb./km²
Høyde over havet5 meter
Postnummer70121–70132
Telefonprefiks080
ISTAT-nummer072006

Bari

Bari (fra latin Barium fra gresk Βάριον – Bárion, på barisk dialekt Bàre) er hovedstaden i regionen Puglia og provinsen Bari ved kysten av Adriaterhavet i Italia. Den er den nest-viktigste økonomiske sentre på fastlandet i sørlige Italia etter Napoli, og er velkjent som en havneby med fergeforbindelse med Hellas og Albania, foruten å være en universitetsby. I tillegg er byen også for helgenen Nikolas av Myra. Byen har i seg selv økende befolkning på 320 676 innbyggere (per 2008) på over 116 km², mens det hurtig voksende urbane området teller 653 028 innbyggere på over 203 km². Ytterligere rundt 500 000 mennesker lever i hovedstadsområdet.

Bari består av fire ulike urbane seksjoner. I nord er den tettbygde gamle byen på halvøya mellom to moderne havner med det storslåtte kirken Basilica di San Nicola, et viktig pilegrimsmål for både italienere og andre, katedralen San Sabino (1035–1171) og Castello Svevo til Fredrik II av Det tysk-romerske rike, som nå også er et betydelig distrikt for kvelds- og nattelivet. Sør ligger Murattiano-seksjonen, det moderne hjertet i byen, som er lagt ut på en rektangulært plan med en sjøpromenade og med et betydelig shoppingdistrikt (via Sparano og via Argiro).

Rundt dette senteret er det moderne Bari som er resultatet av en kaotisk utvikling på 1960- og 1970-tallet ved at de gamle forstedene som hadde vokst opp langs vegene spredte seg utover fra vegene i bymurene. I tillegg har de ytre forstedene vokst raskt i løpet av 1990-tallet. Byen har en nyutviklet flyplass oppkalt etter pave Johannes Paul II, kalt Karol Wojtyła Airport, med forbindelser til flere europeiske byer.

Sport


Fotballaget AS Bari kommer fra byen, og spiller i Serie B.

BilderEksterne lenker


Denne italiarelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den .Kategorier: Byer i Puglia | Kommuner i storbyområdet Bari
Kilde: Wikipedia - https://.wikipedia.org/wiki/Bari (Forfattere [Historie])    Tillatelse: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.


Dato: 26.08.2020 09:01:39 CEST - Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke LinkFang.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.