AvatarAvatar (fra sanskrit) er i hinduismen en guds nedstigning og legemliggjøring.[1] Gudene kan inkarneres i en kroppslig form som dyr eller menneske.

Vishnu har minst ti avatarer og er den hinduguden som er mest kjent for dette.[2] Vishnus tre mest berømte inkarnasjoner er Rama og Krishna, men også den menneskelige Buddha i hinduistisk tradisjon.

Referanser


  1. ^ Østens visdom: hinduisme, buddhisme, konfutsianisme, daoisme, shintoisme . Oslo: Aschehoug. 1998. s. 162. ISBN 8203221874. 
  2. ^ John Bowker. Gud, en historisk fremstilling. Andresen & Butenschøn, 2003. Side 91. ISBN 82-7694-131-1Kategorier: Hinduisme


Dato: 17.01.2021 02:56:29 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.