Selvstyrt område


(Omdirigert fra Autonomi_(politikk))


Et selvstyrt område (autonom region) er en region som har en viss uavhengig status, og som ofte har en annen etnisk sammensetning enn resten av landet. Eksempler på autonome regioner er den finske regionen Åland der flertallet av befolkningen har svensk som morsmål; og den kurdiske autonome region i Irak der flertallet er av kurdisk etnisitet.

Andre kjente eksempler på autonome områder er Grønland, Færøyene, Tsjetsjenia, Dagestan, Krim og Hongkong.

Se også

Kategorier: Politikk


Dato: 19.01.2021 10:08:21 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.