Austrian Airlines - nowiki.org

Austrian AirlinesAustrian Airlines
IATA: OS – ICAO: AUA
KallesignalAUSTRIAN
Grunnlagt1957
HovedflyplasserWien internasjonale lufthavn
BonusprogramMiles & More
AllianseStar Alliance
Antall fly41
Destinasjoner117
HovedkontorWien, Østerrike
NøkkelpersonerPeter Malanik (adm. dir.)
Nettsidehttp://www.aua.com

Austrian Airlines (eller Österreichische Luftverkehrs) er det internasjonale flyselskapet i Østerrike og ble grunnlagt i 1958. Siden 2003 har Austrian Airlines operert som Austrian. Flyselskapet har den internasjonale lufthavnen i Wien, Wien internasjonale lufthavn, som base. Austrian Airlines ble kjøpt av Lufthansa 31. august 2009 og er nå en del av Lufthansa-gruppen.

Austrian Airlines opererer også flygninger i Norge, med ruter fra Oslo lufthavn, Gardermoen til Wien. Flyvningen opereres av Austrian Arrows.

Historie


Austrian Airlines ble grunnlagt i 1957. I de første årene drev selskapet md innenriks- og europaruter, men utvidet driften på slutten av 60-tallet, da de åpnet en rute til New York i samarbeid med belgiske Sabena. Selskapet ble med i den globale flyalliansen Star Alliance i 2000. I de senere år har selskapet hatt økonomiske problemer, noe som førte til at Lufthansa kjøpte opp selskapet, og opererer nå som eier.

Flåte


Austrian Airlines' flåte består av (mars 2007):

Flytype Antall Merknad
Airbus A319-114 7 Kort- og mellomdistanseruter
Airbus A320-215 6 Kort- og mellomdistanseruter
Airbus A321-111 3 Kort- og mellomdistanseruter
Airbus A321-211 3 Kort- og mellomdistanseruter
Airbus A330-223 4 Mellom- og langdistanseruter
Sørøst-Asia og Nord-Amerika
Airbus A340-213 2 Langdistanseruter
Sør- og Øst-Asia
Boeing 767-300 6 Langdistanseruter
Sørøst-Asia og Nord-Amerika
Boeing 777-200ER 4 Langdistanseruter
Sørøst-Asia og Nord-Amerika
Fokker F70 2 Kort- og mellomdistanseruter

Eksterne lenker

Kategorier: Østerrikske flyselskaper | Flyselskaper etablert i 1958 | Star Alliance
Kilde: Wikipedia - https://.wikipedia.org/wiki/Austrian Airlines (Forfattere [Historie])    Tillatelse: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.


Dato: 23.08.2020 11:59:03 CEST - Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke LinkFang.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.