AustralasiaAustralasia kan hevdes å være en løselig sammensatt region i Oseania som minst omfatter Australia, New Zealand, Ny-Guinea og de nærliggende øyene, men det geografiske omfanget er løst definert og har vært mest brukt av britiske geografer gjennom årene. Definisjonen av hva som utgjør Australasia er derfor uklar og har variert, fra kun å omfatte nevnte tre områder, til å omfatte hele eller sentale deler av de mange øygruppene i Oseania.[1] Faunistisk tilhører Australasia den australasiatiske sone, som ligger sørøst for Wallacelinjen. Australasia kan derfor også ha blitt benyttet som en faunistisk eller floristisk beskrivelse når (nye) arter beskrives vitenskapelig.

Tidligere har Australasia blitt brukt som navn på lag som har hatt deltakere fra både Australia og New Zealand. Eksempler på dette er i tennis mellom 1905 og 1913, da Australia og New Zealand stilte med sine beste spillere for å konkurrere sammen i Davis Cup. Australasia deltok også i OL 1908 i London og OL 1912 i Stockholm, samt i Festival of Light i London, som var en forløper til samveldelekene.

Referanser


  1. ^ Australasia. (2009, 14. februar). I Store norske leksikon. Hentet 9. april 2017 fra https://snl.no/Australasia.
Denne geografirelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den . (Se stilmanual)Kategorier: Oseania | Verdensregioner | Subregioner


Dato: 16.01.2021 05:04:28 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.