Nur-Sultan


(Omdirigert fra Astana)


For sykkellaget Astana, se Pro Team Astana
Nur-Sultan

Land Kasakhstan
Grunnlagt1997
TidssoneGMT +6
Postnummer010015
Retningsnummer7172
Areal710 200 000 kvadratmeter
Befolkning600 000 (2006 (est.))
Bef.tetthet0 innb./kvadratmeter
Høyde over havet347 meter
NettsideNettside
Politikk
BorgermesterImangali Tasmagambetov

Nur-Sultan

Nur-Sultan (tidligere Astana) er hovedstaden i Kasakhstan. Nur-Sultan er landets nest største by og ble hovedstad i 1998. Nur-Sultan ligger ved elven Isjim.

Historie


Byen ble valgt til hovedstad av president Nursultan Nazarbajev i 1998, kort og godt fordi den lå geografisk midt i landet, midt ute på slettene. Byen har få historiske bygninger, men har mye moderne arkitektur som bygges grunnet oljeindustrien. I november 2010 startet byggingen av Abu Dhabi Plaza som med det høyeste tårnet 382 meter høyt vil bli den høyeste bygningen i Sentral-Asia.

Qasym-Jomart Toqaev tok over rollen som Kasakhstans president 20. mars 2019, og foreslo samme dag at hovedstaden skulle bytte navn fra Astana til Nur-Sultan. Navneendringen ble godkjent og formelt vedtatt av nasjonalforsamlingen samme dag.[1]

Referanser


  1. ^ NTB. «Kasakhstans hovedstad skifter navn etter brå presidentavgang» . Aftenposten. Besøkt 20. mars 2019. 

Eksterne lenker


Denne Kasakhstanrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den .Kategorier: Astana | Kulturhovedsteder (TÜRKSOY) | Kulturhovedsteder (SUS)


Dato: 17.01.2021 03:09:55 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.