Asias historieAsiatisk historie viser til den asiatiske delen av kontinentet Eurasia og kan ses på som den kollektive historien for flere forskjellige perifere kystregioner, Øst-Asia, Sør-Asia og Midtøsten, knyttet sammen av en indre eurasisk steppe.

Kystregionene var hjemmet til noen av verdens tidligst kjente sivilisasjoner, hvor hver av disse tre regionene utviklet tidlige sivilisasjoner rundt næringsrike elvedaler. Sivilisasjonene i Mesopotamia, Indusdalen og Kina hadde mange likheter og utvekslet trolig teknologier og flere idéer som matematikk og hjulet. Andre kjente fremskritt som skrift oppstod antagelig individuelt i hvert område. Byer, stater og imperier utviklet seg i disse lavereliggende områdene.

Stepperegionen hadde lenge vært befolket av ridende nomader, og fra de sentrale steppene kunne de nå alle områder på det asiatiske kontinent. De tidligst kjente sentrale ekspansjonen ut av steppene er den indoeuropeiske som spredte sitt språk inn i Midtøsten, India og tokharene til grensene til Kina. Den nordlige delen av kontinentet, som dekker store deler av Sibir, var ikke tilgjengelig for steppenomadene på grunn av tette skoger og tundra. Disse områdene var svært spredt befolket.
Kategorier: Asias historie


Dato: 16.01.2021 05:15:18 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.