Aserbajdsjans riksvåpenAserbajdsjans riksvåpen ble antatt i sin nåværende form 1992. Den demokratiske republikken Aserbaijdsjan hadde et liknende riksvåpen fra 1918 til oppløsningen i 1920. Våpenet er sirkulært og har en rød flamme som sentralmotiv over et stort sølv oktagram Rub el Hizb (۞) med gull ramme. Mellom hver av spissene i den store stjernen er det mindre gull oktagrammer.

Flammesymbolet spiller på betydningen av landets navn: "Den evige ilds land". Bakgrunnsfargene er de samme som i nasjonalflagget. Under våpenet ligger en eikegren og et hveteaks.

Innhold

Sovjetrepublikkens våpen


Aserbajdsjanske SSRs våpen ble vedtatt 1937, og er utformet etter mønster av Sovjetunionens riksvåpen. Det viser en oljeboringsrigg, en soloppgang, hammer og sigd og en rød stjerne. Våpenet er omkranset av hveteaks og bomullsplanter og har øverst et bånd med teksten «Proletarer i alle land, foren dere!» i russisk og aserbajdsjansk: Бүтүн өлкəлəрин пролетарлары, бирлəшин! og Bütün ölkələrin proletarları, birləşin!.

Lenger ned har båndet teksten Den sosialistiske sovjetrepublikken Aserbajdsjan på russisk og azeri.

Se også


Litteratur


Eksterne lenker

Kategorier: Aserbajdsjan | Riksvåpen


Dato: 23.01.2021 01:26:53 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.