Arbeidsdepartementet (USA)Arbeidsdepartementet
Department of Labor
TypeDepartement
VirkeområdeUSA
Etablert4. mars 1913; 107 år siden
HovedkontorWashington, D.C.
UnderlagtUSAs føderale myndigheter
Ansatte17 477 (2010)
Nettsidedol.gov

Arbeidsdepartementet (am. eng. Department of Labor) er et departement i den amerikanske føderale regjeringen som har ansvar for arbeidsmiljøregelverk, lønns- og arbeidstidsbestemmelser, arbeidsledighetsforsikring, sysselsetting og arbeidslivsstatistikk.

Arbeidsdepartementet har sin historie tilbake til 1888, da Kongressen etablerte et arbeidsbyrå (Bureau of Labor) i Indredepartementet. Byrået ble omgjort til departement 4. mars 1913.

I dag har departementet 17 347 ansatte (2004) og et budsjett på 59,7 milliarder dollar (2004).

Underliggende etater


Eksterne lenker

Kategorier: USAs føderale myndigheter | Arbeidsliv | Etableringer i 1913


Dato: 17.01.2021 02:20:25 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.