Aragóns kroneAragóns krone var en permanent union av flere stater som var underlagt kongen av Aragón. I unionens storhetstid på 1300- og 1400-tallet omfatta den store deler av det som i dag er det østlige Spania, litt av Sør-Frankrike, hele Sør-Italia og litt av det østlige Hellas. De ulike områdene utgjorde ikke én politisk enhet på annen måte enn at de var samla under én konge. Aragóns krone fungerte dermed mer som en konføderasjon enn som én enkelt stat.

Aragóns krone må ikke forveksles med Kongedømmet Aragón, som var ett av delområdene i unionen.
Kategorier: Europas historie | Aragón


Dato: 17.01.2021 11:13:44 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.