American Independent PartyAmerican Independent Party er et paleokonservativt politisk parti i USA, opprinnelig stiftet av Bill Shearer og hans kone i California i 1967. Partiet anses allikevel ofte for å være etterfølgeren av Dixiekratene. Partiets beste resultat er fra presidentvalget i USA 1968, hvor partiets kandidat George Wallace oppnådde 9,9 millioner stemmer, 13,5 prosent oppslutning, samt vant 5 stater, noe som gav ham 46 valgmannsstemmer.

Foran presidentvalget i USA 2008 ble partiet splittet i striden om hvem som skulle være partiets presidentkandidat, og eksisterer derfor i praksis som to ulike fraksjoner.

På nasjonalt nivå er partiet en del av Konstitusjonspartiet.

Eksterne lenkerDenne partirelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den .Kategorier: Politiske partier i USA | Politiske partier etablert i 1967 | 1967 i USA


Dato: 15.01.2021 08:44:32 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.