Amílcar Cabral internasjonale lufthavn - nowiki.org

Amílcar Cabral internasjonale lufthavnAmílcar Cabral internasjonale lufthavn
Aeroporto Internacional Amílcar Cabral
IATA: SID – ICAO: GVAC
Basisdata
FlyplasstypeSivil
EierAeroportos Segurança Aérea (ASA)
BetjenerEspargos, Sal, Kapp Verde
Åpnet1939
Høyde54 m / 177 ft
16°44′15″N 22°57′0″V
Rullebane(r)
Retning Lengde Banedekke
m ft
01/19 3 272 10 734 Asfalt
07/25 1 500 4 921 Asfalt
Statistikk (2004)
Passasjerer 1 007 561

Amílcar Cabral internasjonale lufthavn

Sjekk lokale AIP for siste oppdateringer

Amílcar Cabral internasjonale lufthavn (IATA: SIDICAO: GVAC), også kjent som Sal internasjonale lufthavn, er den viktigste internasjonale lufthavna på Kapp Verde og er oppkalt etter den revolusjonære lederen, Amílcar Cabral.

Den ligger 2 km vestsørvest for Espargos på øya Sal. Fram til september 2005 var dette den eneste lufthavna på Kapp Verde som håndterte internasjonale ruter. (Kapp Verdes andre internasjonale lufthavn er Praia internasjonale lufthavn ved Praia på øya Santiago).

Hovedrullebanen (01/19) er på 3 272 meter, er den lengste på Kapp Verde og brukes mest for langdistanseruter. (Den var også en av de designerte nødlandings-rullebanene for den amerikanske romferga). Den andre rullebanen (07/25) er 1 500 meter lang og brukes av mindre fly. Sal er hovedflyplassen for det nasjonale flyselskapet, TACV Cabo Verde Airlines.

I 2004 betjente lufthavna 1 007 561 passasjerer (+21,4% i forhold til '03).

Innhold

Historie


Den første flyplassen på Kapp Verde ble bygget i 1939 av Italia, som et etterfyllings- og forsyningspunkt på ruter fra Roma til Sør-Amerika. Den første ankomsten, fra Roma og Sevilla var den 15. desember 1939. I 1947 kjøpte den portugisiske koloniregjeringen lufthavna fra de italienske interessentene. I 1950 startet Alitalia å fly en med DC-4 på ruten Roma-Sal-Buenos Aires-Caracas. Fra 1961 ble ruten betjent med et DC-8) jetfly, noe som gjorde mellomlandingen på Sal unødvendig, og det betød slutten på internasjonal trafikk på lufthavna for en stund.

I 1967 ble Sal igjen brukt til mellomlandinger med drivstoffylling, denne gangen av South African Airways på flyvninger til og fra Europa, ettersom SAA ble nektet landingsretter av de fleste afrikanske land på grunn av boikotten av apartheidregimet. Senere brukte også Cubana og Aeroflot Sal for både etterfylling og passasjerruter.

I 1995 startet TACV en rute til Boston med en Boeing 757. Boston er hjemsted for det største kappverdiske immigrantsamfunnet i USA. Av andre internasjonale destinasjoner kan nevnes Amsterdam, Lisboa, Madrid, Paris og Porto. Blant innenlandsdestinasjonene er Santiago og São Vicente.

Fasiliteter og transport


Amílcar Cabral har en terminal. Det er en toetasjes bygning som inneholder innsjekk-, avgangs- og ankomstområder, så vel som shopping-, bank- og passasjertjenester. Andre etasje inneholder lufthavnes og flyselskapenes kontorer. Det er fire utganger, og det benyttes busser til å frakte passasjerene ut til flyene.

Lufthavna ligger på østsiden av øya, ved veien som forbinder Espargos med Kapp Verde, øyas viktigste turistdestinasjon. For øyeblikket er det ingen rutegående offentlig transport, men taxier, og bilutleie er tilgjengelig.

Flyselskaper og destinasjoner


Kilder


Eksterne lenker

Kategorier: Flyplasser på Kapp Verde
Kilde: Wikipedia - https://.wikipedia.org/wiki/Amílcar Cabral internasjonale lufthavn (Forfattere [Historie])    Tillatelse: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.


Dato: 23.08.2020 09:29:12 CEST - Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke LinkFang.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.