Alice BaileyAlice Bailey
FødtAlice La Trobe-Bateman
16. juni 1880[1][2]
Manchester
Død15. desember 1949[1][2] (69 år)
New York
Far Frederic Foster La Trobe-Bateman
Beskjeftigelse Skribent[3], astrolog
Nasjonalitet Storbritannia, USA

Alice Ann Bailey (født som Alice LaTrobe Bateman 16. juni 1880 i Manchester, død 15. desember 1949 i New York) var en engelsk-amerikansk teosof og nyreligiøs forfatter og lærer. Hun «regnes av mange innen New Age som en av de viktigste og mest innflytelsesrike tenkerne innen åndelig og okkult filosofi i det 20. århundre».[4]

Hun flyttet til USA i 1907. Hun var opprinnelig medlem av Teosofisk samfunn, men brøt ut rundt 1922 og stiftet organisasjonen Lucis Trust og året etter Arcane School, en brevskole i hennes teorier.

Alice A. Bailey skrev mellom 1919 og 1949 24 bøker om esoterisme, teosofi, okkultisme, kristendom og annet som i dag kalles New Age. Hun regnes som opphav til begrepet New Age, som hun brukte i A treatise on white magic, or, The way of the disciple (1934).[4] I denne skildrer hun hvordan «en ny tidsalder snart ville bryte frem, en tidsalder frigjort fra materielle bånd, og hvor alle mennesker, etter en åndelig og psykisk oppvåkning, vil se at hele universet er gjennomstrømmet av energier».[4]

Flere av hennes bøker skal ha blitt telepatisk formidlet fra «tibetaneren», også omtalt til som «D.K.», senere bekjentgjort som «Djwal Kuhl».

Skrifter


På norsk

Flere bøker er utgitt på svensk og dansk. På norsk finnes bare et utdrag fra En studie i hvit magi i antologien New Age, 2007.

Referanser


  1. ^ a b Babelio, oppført som Alice A. Bailey, Babelio forfatter-ID 141137
  2. ^ a b Social Networks and Archival Context, SNAC Ark-ID w62b8zpg , besøkt 9. oktober 2017
  3. ^ American National Biography, American National Biography-ID 0801860
  4. ^ a b c Kilde for sitat og vurderinger er Mehren & Skys innledning til New Age, 2007

Eksterne lenker

Kategorier: Fødsler i 1880 | Dødsfall i 1949 | Teosofer | Nyreligiøsitet | Esoterisme | Religiøse lærere og filosofer representert i bokserien Verdens hellige skrifter | Personer fra Manchester


Dato: 18.01.2021 09:01:46 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.