Ali AsadovAli Asadov
Født30. november 1956 (64 år)
Baku[1]
Utdannet ved Plekhanov-akademiet for økonomi (–1978)
Beskjeftigelse Politiker
Parti Yeni Azərbaycan Partiyası
Nasjonalitet Aserbajdsjan, Sovjetunionen
Utmerkelser 1-ci dərəcəli "Vətənə xidmətə görə" ordeni, 2-ci dərəcəli "Vətənə xidmətə görə" ordeni

Ali Hidayat oğlu Asadov (aserbajdsjansk: Əli Hidayət oğlu Əsədov, født 30. november 1956 i Baku) er en aserbajdsjansk politiker. Han er fra 8. oktober 2019 statsminister i Aserbajdsjan.[2] hvor han etterfulgte Novruz Mammadov.

Asadov er født 30. november 1956 i Baku. Han er utdannet økonom ved Plekhanov-akademiet for økonomi i Moskva og tjenestegjorde i hæren fra 1978 til 1980.[3] Fra 1989 til 1995 var han professor og leder ved The Baku Institute of Social Management and Political Science.

Politisk karriere


Han ble i 1995 innvalgt som medlem av nasjonalforsamlingen for Det Nye Aserbajdsjanske parti.[4] Den 17. april 1998 ble han økonomisk rådgiver for presidenten, og den 30. november 2012 ble han leder av presidentens stab.[5]

Asadov blir betraktet som en nær alliert med president Ilham Alijev. I oktober 2019 ble han valgt til statsminister i Aserbajdsjan etter at Novruz Mammadov trakk seg.

Referanser

Kategorier: Fødsler i 1956 | Aserbajdsjanske statsministre


Dato: 23.01.2021 01:17:36 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.