Alexa InternetAlexa Internet
Org.formInc
BransjeInternett
Etablertapril 1996
MorselskapAmazon.com
HovedkontorSan Francisco og California
LandUSA
Grunnlegger(e)Brewster Kahle, Bruce Gilliat
Adm. dir. Andrew Ramm[1]
Nettstedhttps://www.alexa.com/ (engelsk)

Alexa Internet, Inc. er et amerikansk internettselskap som ble grunnlagt i 1996 i San Francisco av Brewster Kahle og Bruce Gilliat. Selskapet har utviklet en verktøylinje (Alexa Toolbar) til nettleserne Google Chrome, Microsoft Internet Explorer og Mozilla Firefox[2]. Verktøylinjen gir brukeren bakgrunnsinformasjon om de besøkte nettstedene, men til gjengjeld formidler den statistikk om surfingen tilbake til selskapet, som basert på denne informasjonen rangerer oversikter over verdens mest besøkte nettsteder.

Selskapet Alexa Internet ble i 1999 solgt til nettbokhandelen Amazon.com.

Alexa-rangering er et begrep som brukes ved bedømming av populariteten til et nettsted. Begrepet viser til den rangeringen nettstedet har på Alexas lister. Jo lavere siffer, jo mer populært er nettstedet. Siden brukerne ikke anses som representative for den gjennomsnittlige nettbrukeren, er rangeringens relevans omdiskutert.

Referanser


Eksterne lenker

Kategorier: Amazon.com | Nettsteder i USA | Etableringer i 1996 | 1996 i USA | San Francisco | Næringsliv i California


Dato: 18.01.2021 08:15:04 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.