Air China - nowiki.org

Air ChinaAir China (forenklet kinesisk: 中国国际航空公司; pinyin: Zhōngguó Guójì Hángkōng Gōngsī,forkortet 国航) er Kinas andre største flyselskap, etter China Southern Airlines. Flyskapet er statseid og kommersielt, og det eneste flyselskapet som har landets flagg på samtlige fly. Air China ble etablert i 1988, som et av de seks selskaper som ble opprettet etter at CAAC ble oppløst som flyselskap.

Selskapet bruker Beijings internasjonale lufthavn som hovedknutepunkt. I 2006 fløy 33,97 millioner passasjerer med selskapet. Mens 2010-tallet var nærmest det dobbelte på over 60 millioner passasjerer. Air China. I 2013 fraktet selskapet 86 millioner, og fløy til 185 destinasjoner.

Destinasjoner:

Air China har ett stort rutenettverk fra hovedsakelig Beijing, men har også base i Shanghai og Chengdu til for eksempel Milano, Frankfurt am Main og Sydney. Selskapet har også flyvninger til Stockholm og skal ifølge flere fra flymiljøet og internettforumer ha vært i kontakt med Oslo lufthavn, Gardermoen om en mulig rute mellom atageligvis Oslo-Beijing.

Vekts i antall langdistanseruter har økt kraftig med satsing på Europa og Nord-Amerika, fra 2011 til 2014 åpnet de fra Beijing til bla.: Düsseldorf(2011),München-Aten(2011), Milano(2011, allerede fløy de fra Shanghai), Genevé(2013), Houston(2013), Washington(2014), Honolulu(2014 og Barcelona-Wien(2014). I år(2015) åpner selskapet enda flere også igjen fra Beijing: to til Afrika: Addis Abeba og Johannesburg, to til Nord-Amerika: Montreal og Havana, to til Oceania: Melbourne(allrede flyr de fra Shanghai) Auckland. og resten konsentreres rundt i Asia.

Air China har en Codeshare avtale bla. med SAS.

Air China ble i desember 2007 medlem av flyselskap-sammenslutningen Star Alliance.

Fremtidsplaner og vekst:

Air China har hatt en formidabel vekst de siste 10 årene. Selskapet får levert flere fly i år og de neste årene, som Boeing 787-9, Boeing 747-8, Boeing 777-300ER og Airbus A330-200. Selskapet ønsker økt tilsetdeværelse i Europa og Nord-Amerika.

Eksterne lenkerDenne kinarelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den .Kategorier: Kinesiske flyselskaper | Flyselskaper etablert i 1988 | Selskaper med hovedsete i Beijing | Star Alliance
Kilde: Wikipedia - https://.wikipedia.org/wiki/Air China (Forfattere [Historie])    Tillatelse: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.


Dato: 23.08.2020 07:16:11 CEST - Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke LinkFang.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.