Air Canada - nowiki.org

Air CanadaAir Canada
Org.formAksjeselskap
Etablert1936 i Ottawa
Datterselskap(er)
8 oppføringer
Air Canada Express, Air Canada Rouge, Air Ontario, Air Canada Tango, Air BC, Air Nova, Sky Regional Airlines, Zip
HovedkontorMontréal-Pierre Elliott Trudeau internasjonale lufthavn og Montréal
LandCanada
Nettstedhttps://www.aircanada.com (engelsk, fransk)

Air Canada er et canadisk flyselskap med hovedkvarter i Montréal, Quebec. Selskapet bruker IATA-koden AC og er medlem av Star Alliance.

Historie


Air Canada ble dannet som et datterselskap av Canadian National Railways i september 1937 under navnet Trans-Canada Airlines. Den første flygningen gikk fra Vancouver til Seattle. Selskapet skiftet navn til Air Canada i 1965 og ble et selvstendig, statlig foretak på slutten av 1970-tallet. I 2000 overtok selskapet Canadian Airlines som på den tiden var det nest største flyselskapet i Canada. Selskapet havnet i finansielle problemer og i april 2003 søkte det beskyttelse mot kreditorene (konkursbeskyttelse). Beskyttelsen ble hevet i september 2004 og selskapet er nå eid av ACE Aviation Holdings Inc.

Eksterne lenker

Kategorier: Canadiske flyselskaper | Flyselskaper etablert i 1937 | Star Alliance
Kilde: Wikipedia - https://.wikipedia.org/wiki/Air Canada (Forfattere [Historie])    Tillatelse: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.


Dato: 23.08.2020 10:12:15 CEST - Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke LinkFang.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.