Air Astana - nowiki.org

Air Astana Air Astana
IATA:  KC – ICAO:  KZR
KallesignalASTANALINE
Grunnlagt2001
HovedflyplasserAlmaty internasjonale lufthavn, Astana internasjonale lufthavn, Atyrau lufthavn
HovedkontorAlmaty
Nettsideairastana.com

 

Air Astana er et nasjonalt flyselskap fra Kasakhstan. Hovedkontoret ligger i Almaty og hovedbasene er Almaty internasjonale lufthavn, Astana internasjonale lufthavn og Atyrau lufthavn. Selskapet flyr innenriksruter og til destinasjoner i Øst-Europa, Midtøsten og Asia.

Innhold

Historie


Selskapet blei grunnlagt i 2001 og flygingene starta 15. mai 2002. Den kasakhiske staten kontrollerer 51 % av selskapet, mens det britiske selskapet BAE Systems eier 49 %.[1] Da Air Kazakhstan opphørte i februar 2004 overtok Air Astana rutene dette selskapet hadde hatt.

Flyflåte


Flyflåten består av Boeing 767, Boeing 757, Airbus A319, Airbus A320, Airbus A321 og Embraer 190 (juli 2015).[2]

Referanser


  1. ^ History , Air Astana. Henta 30. juli 2015.
  2. ^ Fleet and Seat Maps , Air Astana. Henta 30. juli 2015.

Eksterne lenker

Kategorier: Kasakhstanske flyselskaper | Flyselskaper etablert i 2001
Kilde: Wikipedia - https://.wikipedia.org/wiki/Air Astana (Forfattere [Historie])    Tillatelse: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.


Dato: 26.08.2020 09:36:08 CEST - Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke LinkFang.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.