Afghansk Turkestan - nowiki.org

Afghansk TurkestanAfghansk Turkestan er en historisk region i det nordlige Afghanistan, på grensen til de tidligere sovjetrepublikkene Turkmenistan, Usbekistan og Tadsjikistan. Det var navnet på en tidligere provins i dette området som lå rundt Mazar-e Sharif, og omfattet områder i de nåværende provinsene Balkh, Jowzjan, Faryab og Sar-e Pol. Hele territoriet, fra møtepunktet mellom elvene Kokcha og Amu-Darja i nordøst til provinsen Herat i sørvest, strakte seg ca. 805 km. Den gjennomsnittlige bredden fra den russiske grensen til Hindu Kush var 183 km. Området dekket dermed en flate på om lag 148 000 km², eller omtrent to niendedeler av det tidligere kongedømmet Afghanistan.

Nesten hele området har dårlige jordbruksforhold unntatt i elvedalene. I sør er det fjellandskap, men høyden avtar med bølgete ødeland og beiteområder mot Turkmanørkenen.

Størstedelen av folket er tadsjikere, usbekere og turkmenere. I tillegg er det bosatt et stort antall hazarere og pashtunere.[1]

Referanser


  1. ^ USA Today – Pashtuns say they're being brutalized , Fra 12. mai 2002.Kategorier: Afghanistans geografi | Historiske steder


Dato: 19.01.2021 10:16:32 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Tillatelse: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.